D’on vinc?

Aquí vaig néixer l’any 1964…

Hospital

I a aquest poblet vaig viure fins al 1977…

Dels 3 als 11 anys a casa fèiem circ amb el meu pare. Sempre recordaré una de les seves frases: “!Aguanta recta y sigue p’alante, Artista!

niños

Aquí, tenia 8 anys: jersei blanc i pantalons vermells.

Al següent video, no sóc jo ni el meu pare…però fèiem el mateix a casa i ens aplaudien els veïns…

Durant aquests anys vaig formar part d’ un Centre Cívic del meu poble: Les Martres de Veyre. Hi fèiem balls regionals típics de l’Auvergne, i anàvem a actuar en diferents llocs de la regió.

Au revoir Ma jolie France… cher pays de mon enfance…

Al 1977, tenia 12 anys, vaig anar a Vimbodí, un poblet de 1200 habitants, a Tarragona. Hi havia els meus avis.

Als 13 anys vaig començar treballant a una fàbrica de l’Espluga de Francolí, el poble del costat. Fins als 23 anys vaig treballar en diferents fàbriques de la Conca de Barberà, fent teatre a hores lliures; a la nit, assajava. Als 23 anys vaig venir a Barcelona…

Oficis varis: Caixera, vendre ordinadors per les cases, cuidar persones grans, vaig tenir una papereria durant 9 anys. Combinant la feina amb estudis de teatre al Col·legi de Teatre de Barcelona durant 8 anys.

Recordo els meus professors/es: Mercè Lleixà, Ferran Audí, Peter Gadish (amb aquests vaig aprendre més…)

Em vaig fer sòcia de l’AADPC (Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya)

Aquí hi vaig fer molts cursos: Tècniques d’interpretació (Maurice Durozier), El Gag (Ferran Rañé), Ritme i elocució a la poesia (Salvador Oliva), Qui creus que ets (John Wright), Taller d’escriptura dramàtica (Enric Nolla), Interpretación en verso castellano (Alicia Sánchez), Comèdia de l’Art (Carlo Boso), Sociologia del Teatre (Rodolfo Ruiz Ligero), Veu i Shakespeare (Christine Adaire), La presencia del actor (Monika Pagneux), Tècnica Meisner ( Scott Williams).

Molts professors/es em deien que tenia una forta vis còmica…

I va venir El Clown!!!!!!! Aquest ésser que pot riure amb tu i amb els altres del que et passa a tu i del que no et passa… Aquest acompanyant de la vida que no et deixa si estàs viu, tan fidel a tu… si tu ets fidel a tu mateix/a.

L’estimo tant! El respecto tant!